Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika's
PT45M
Gevulde paprika's
Een heerlijk gevulde paprika's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
76
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika's te bereiden
Laat de tuinbonen ontdooien.Snipper de gepelde uien.Snijd het kapje van de paprika's en hol ze uit.Verwijder de zaadlijsten en zaadjes.Bewaar de kapjes.Smeer de bodem en zijkanten van een vuurvaste schaal dun in met olijfolie.Verwarm de oven voor op 190 graden.Maak de knoflook schoon.Kook de rijst in iets gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de gesnipperde uien in 10 minuten zacht en glazig.Voeg het gehakt toe en bak het snel korrelig en gaar.Meng in een royale kom de rijst,de gebakken uien,het gehakt en de tuinbonen door elkaar.Knijp het teentje knoflook boven dit mengsel uit.Voeg zout en peper naar smaak,de dille en de gezeefde tomaten toe en roer alles door elkaar.Vul de paprika's met dit mengsel.Leg de kapjes op de paprika'sen plaats deze in de ovenschaal.Bak de gevulde paprika's 30 minuten in de oven.De paprika's zijn dan nog knapperig.