Recept
« Terug naar recepten
Gevulde patisson met couscous
PT40M
Gevulde patisson met couscous
Een heerlijk gevulde patisson met couscous recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Evavzw uit Het Vreemde-Biogroenten-Kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde patisson met couscous te bereiden
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de courgettes ongeschild in stukjes. Was de patisson, snijd de bovenkant eraf, hol de vrucht gedeeltelijk uit en verwijder de pitten. Stoom of kook de patisson (10 à 15 minuten) en houd ze warm. Snipper de ui en pers de look. Verwarm de olijfolie en fruit ui en look. Voeg de courgette toe en bak op een zacht vuur. Voeg na 5 minuten de tomaten toe. Laat het geheel 2 minuten sudderen. Voeg de kruiden, een bodempje water en de couscous toe. Laat nog 5 minuten op een zacht vuur stoven. Breng op smaak. Vul de warme patisson met dit mengsel, plaats het deksel erop en serveer.
Tips
In plaats van 1 grote patisson kan je ook 4 kleine patissons gebruiken.
Tips
In plaats van 1 grote patisson kan je ook 4 kleine patissons gebruiken.
fijnproever zegt: