KookJij

Gevulde reuzechampignon

Een heerlijk gevulde reuzechampignon recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde reuzechampignon te bereiden

Borstel de champignons schoon, haal de steeltjes los en hol de champignon voorzichtig uit (moet heel blijven) en hak alles fijn.
Snijd de schoon gemaakte prei in smalle ringetjes (2 mm). Snijd het spek in smalle reepjes. Hak de kappertjes fijn.
Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de preiringen +spekjes ±. 3 min. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes toe en roerbak ze 1 min. mee. Neem de pan van het vuur.
Klop het ei los in een schaaltje.
Prak de Monchou fijn in een andere kom en roer er beetje bij beetje het ei door. Voeg het preispekmengsel, de kappertjes, de peterselie, de bieslook, de helft van de geraspte kaas en wat zout en peper toe.
Verwarm de ovan voor op 175°C en vet een ovenschaal in.
Bestrooi de holte van de champignonhoeden met een beetje paneermeel(dit absorbeert overtollig vocht) en vul ze met het mengsel.
Leg de gevulde champignons in de ovenschaal en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas.
Laat de champignons op een rooster in het midden van de oven ca. 25 a 30 min. gaar en bruin worden.
Serveer direct.

Mijn kookverhaal (jose aarns)

Variatie vervang de gewone champignons door Portobellopaddestoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jose

jose zegt:
Enilorac,
Probeer vanaf nu zo vaak mogelijk een foto erbij te plaatsen!
Doe mijn best.
M.v.g. Jose
enilorac

enilorac zegt:
Wat jammer dat er geen foto bij staat. Maar het is vast een mooi gerechtje!
Gr. Enilorac
e.vanderhaeghen

e.vanderhaeghen zegt:
Bedankt.
jose

jose zegt:
Erna,
serveer het zelf altijd alleen maar bij de borrel,soms als een tussengerechtje.
Dus ik denk dat het met rijst de smaak benadeeld?
Gr. Jose;)
erna

erna zegt:
Ga dit zeker eens proberen, kun je daar rijst mee serveren?