Recept
« Terug naar recepten
Gevulde reuzechampignon
PT15M
Gevulde reuzechampignon
Een heerlijk gevulde reuzechampignon recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gevulde reuzechampignon te bereiden
Borstel de champignons schoon, haal de steeltjes los en hol de champignon voorzichtig uit (moet heel blijven) en hak alles fijn.
Snijd de schoon gemaakte prei in smalle ringetjes (2 mm). Snijd het spek in smalle reepjes. Hak de kappertjes fijn.
Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de preiringen +spekjes ±. 3 min. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes toe en roerbak ze 1 min. mee. Neem de pan van het vuur.
Klop het ei los in een schaaltje.
Prak de Monchou fijn in een andere kom en roer er beetje bij beetje het ei door. Voeg het preispekmengsel, de kappertjes, de peterselie, de bieslook, de helft van de geraspte kaas en wat zout en peper toe.
Verwarm de ovan voor op 175°C en vet een ovenschaal in.
Bestrooi de holte van de champignonhoeden met een beetje paneermeel(dit absorbeert overtollig vocht) en vul ze met het mengsel.
Leg de gevulde champignons in de ovenschaal en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas.
Laat de champignons op een rooster in het midden van de oven ca. 25 a 30 min. gaar en bruin worden.
Serveer direct.
Snijd de schoon gemaakte prei in smalle ringetjes (2 mm). Snijd het spek in smalle reepjes. Hak de kappertjes fijn.
Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak de preiringen +spekjes ±. 3 min. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes toe en roerbak ze 1 min. mee. Neem de pan van het vuur.
Klop het ei los in een schaaltje.
Prak de Monchou fijn in een andere kom en roer er beetje bij beetje het ei door. Voeg het preispekmengsel, de kappertjes, de peterselie, de bieslook, de helft van de geraspte kaas en wat zout en peper toe.
Verwarm de ovan voor op 175°C en vet een ovenschaal in.
Bestrooi de holte van de champignonhoeden met een beetje paneermeel(dit absorbeert overtollig vocht) en vul ze met het mengsel.
Leg de gevulde champignons in de ovenschaal en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas.
Laat de champignons op een rooster in het midden van de oven ca. 25 a 30 min. gaar en bruin worden.
Serveer direct.
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Variatie vervang de gewone champignons door Portobellopaddestoelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Gr. Enilorac
jose zegt:
Probeer vanaf nu zo vaak mogelijk een foto erbij te plaatsen!
Doe mijn best.
M.v.g. Jose