Dit is een Creools gerecht met Chinese invloed.
Uiteraard zijn er vele variaties ...
Maar dit gerecht is ooit in een kookrubriekje verschenen en heb het zó gemaakt.
Recept
« Terug naar recepten
Gevulde sopropo Tant'Jo
PT60M
Gevulde sopropo Tant'Jo
Een heerlijk gevulde sopropo tant'jo recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
mijn kookschrift; recept is van Ilse-Marie Dorff
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde sopropo Tant'Jo te bereiden
week de paddenstoelen 30 min in lauw water
week het brood in wat melk
snijd de sopropo's in stukken van 15 cm en hol ze uit
blancheer ze in kokend water, uitgooien in vergiet en meteen overgieten met koud water + goed laten uitlekkken
hak ui, paddenstoelen, peterselie , evt koriandertakjes fijn
snijd de M.J-peper doormidden, verwijder zaadjes + zaadlijst en snijd in stukjes
verwarm de oven op 175°C
kneed gehakt, brood, ei, paddenstoelen, ui, peterselie, koriander, M.J-peper, peper, ketjap, (vetsin)+ Chinees5kruidenpoeder goed dooreen, voeg zout +peper naar smaak toe
vul de stukken sopropo met het gehaktmegsel, leg ze in de ovenschaal en bedek alles met alu-folie
60 min langzaam garen
de laatste 10 min het alu-folie verwijderen, zodat het gerecht droger wordt
serveer met witte rijst
week het brood in wat melk
snijd de sopropo's in stukken van 15 cm en hol ze uit
blancheer ze in kokend water, uitgooien in vergiet en meteen overgieten met koud water + goed laten uitlekkken
hak ui, paddenstoelen, peterselie , evt koriandertakjes fijn
snijd de M.J-peper doormidden, verwijder zaadjes + zaadlijst en snijd in stukjes
verwarm de oven op 175°C
kneed gehakt, brood, ei, paddenstoelen, ui, peterselie, koriander, M.J-peper, peper, ketjap, (vetsin)+ Chinees5kruidenpoeder goed dooreen, voeg zout +peper naar smaak toe
vul de stukken sopropo met het gehaktmegsel, leg ze in de ovenschaal en bedek alles met alu-folie
60 min langzaam garen
de laatste 10 min het alu-folie verwijderen, zodat het gerecht droger wordt
serveer met witte rijst
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
bametz-saffrie zegt: