Recept
« Terug naar recepten
Gevulde tomaten of paprika's
PT60M
Gevulde tomaten of paprika's
Een heerlijk gevulde tomaten of paprika's recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde tomaten of paprika's te bereiden
Was de tomaten en paprika's en snijd aan de bovenkant het kapje eraf en bewaar het. Vervolgens al het vruchtvlees uit de tomaten scheppen met een lepeltje. De paprika's wassen en de zaadlijsten eruit halen. De tomaten en paprika's van binnen bestrooien met wat zout. Het vruchtvlees van de tomaten pureren. De ui fruiten in 1 kop olijfolie en dan op een hoger vuur het gehakt erbij, als het gehakt rul is, de gepureerde tomaten erbij en 5 minuten laten smoren. Het bouillonblokje toevoegen. De peterselie, courgette, peper en zout toevoegen en koken tot de rijst bijna gaar is. De vulling met een lepeltje in de tomaten en paprika's scheppen en ze in een ovenschaal zetten. De kapjes er weer opzetten en de rest van de olie bij de tomaten en paprika's gieten. 1½ kop water in de schaal doen en de aardappelpartjes erbij. In de oven op 200°C ongeveer 45 min. bakken.
renate84 zegt: