Recept
« Terug naar recepten
Gevulde varkenshaas met brie en ananas
PT45M
Gevulde varkenshaas met brie en ananas
Een heerlijk gevulde varkenshaas met brie en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gevulde varkenshaas met brie en ananas te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de varkenshaas in zodat er ruimte voor de vulling ontstaat. Bestrooi het vlees van binnen met zout en peper. Vul het vlees met roombrie en ananasjam. Vouw de varkenshaasjes dicht, zodat de vulling bijna niet zichtbaar is.
Neem een stuk plastic huishoudfolie dat iets groter is dan het varkenshaasje. Leg 8 plakjes ontbijtspek in gelijke stukken over de plastic folie in een V-vormig raamwerk.
Leg een varkenshaasje op het ontbijtspek en rol met behulp van het plastic folie het ontbijtspek om het varkenshaasje en verwijder het plastic folie. Vouw op deze wijze ook ontbijtspek om het andere varkenshaasje heen.
Verhit boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes 5 minuten rondom bruin.
Leg de varkenshaasjes op de bakplaat en sprenkel olijfolie, tijm en rozemarijn over de varkenshaasjes.
Bak de varkenshaasjes in 20 minuten rose in de oven.
Snijd de varkenshaasjes in plakjes en verdeel het over 4 borden.
Snijd de varkenshaas in zodat er ruimte voor de vulling ontstaat. Bestrooi het vlees van binnen met zout en peper. Vul het vlees met roombrie en ananasjam. Vouw de varkenshaasjes dicht, zodat de vulling bijna niet zichtbaar is.
Neem een stuk plastic huishoudfolie dat iets groter is dan het varkenshaasje. Leg 8 plakjes ontbijtspek in gelijke stukken over de plastic folie in een V-vormig raamwerk.
Leg een varkenshaasje op het ontbijtspek en rol met behulp van het plastic folie het ontbijtspek om het varkenshaasje en verwijder het plastic folie. Vouw op deze wijze ook ontbijtspek om het andere varkenshaasje heen.
Verhit boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes 5 minuten rondom bruin.
Leg de varkenshaasjes op de bakplaat en sprenkel olijfolie, tijm en rozemarijn over de varkenshaasjes.
Bak de varkenshaasjes in 20 minuten rose in de oven.
Snijd de varkenshaasjes in plakjes en verdeel het over 4 borden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mariska zegt:
Joke zegt:
klaas zegt: