KookJij

Gevulde wijnbladeren

Een heerlijk gevulde wijnbladeren recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 25 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde wijnbladeren te bereiden

Wijnbladeren voorzichtig van elkaar losmaken en in pan met ruim water leggen. Aan de kook brengen en ca. 10 minuten laten koken. Bladeren afgieten en laten uitlekken. Peterselie en basilicum fijn hakken. Ui pellen en fijnsnipperen. Gehakt, rijst, ui, peterselie en basilicum in kom doen. Knoflook erboven uitpersen, zout erover strooien. Door elkaar mengen en op smaak brengen met peper. Wijnblad met nerf naar boven op werkblad leggen. Van gehaktmengsel ca. 1 volle eetlepel in breedte op blad leggen. Vanaf onderkant blad 1 slag oprollen, zijkanten om vulling naar binnen vouwen en blad verder stevig oprollen. Rolletje in pan leggen met naad naar beneden. Zo doorgaan tot alle bladeren gevuld zijn.

Bereiden
Citroensap en olie over rolletjes schenken, zoveel water toevoegen tot rolletjes net onder water staan, bouillontablet erboven verkruimelen. Hittebestendig bord op rolletjes leggen en iets aandrukken. Op laag vuur in ca. 30 minuten rolletjes gaar koken. In kookvocht (iets) laten afkoelen. Naar wens warm, lauwwarm of koud serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

boebe

boebe zegt:
Moet het gehakt al gaar zijn voordat je het in de rolletjes stopt? En moet je dat bord dan in die pan drukken?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Je kunt deze bladeren zeker gebruiken, als ze maar jong en gaaf zijn. Veel succes ermee.
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
ik heb zelf een mooie druivelaar...
ben benieuwd of deze bladeren ook hiervoor geschikt zijn?:?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor de tip, Michel. Ik wil ze wel eens in witte kool uitproberen. Groetjes Marijke
Michel

Michel zegt:
Lekker, dolmadakia, kan ook zonder gehakt en of in witte kool bladen