Recept
« Terug naar recepten
Gevulde witlof met paddestoelen
PT30M
Gevulde witlof met paddestoelen
Een heerlijk gevulde witlof met paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde witlof met paddestoelen te bereiden
Verwijder de harde onderkant van de stronken witlof en maak alle blaadjes los.
Bak de grote buitenblaadjes met 2 eetlepels olie en suiker in een grote pan op hoog vuur beetgaar in ca. 3 min.
Blus af met citroensap.
Snijd de kleine blaadjes in blokjes en bak ze samen met het sjalotje, knoflook, de champignonblokjes en 1 eetlepel olie gaar in ca. 5 min.
Breng op smaak met peterselie, peper, zout.
Leg 4 blaadjes witlof dakpansgewijs op elkaar en vul ze met het paddenstoelenmengsel.
Blancheer de stengels lente-ui en snijd ze horizontaal door.
Maak rolletjes van de gevulde witlofbladeren en bind ze vast met de stengels lente-ui.
Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal ca. 10 min. in een oven van 150°C.
Bak de grote buitenblaadjes met 2 eetlepels olie en suiker in een grote pan op hoog vuur beetgaar in ca. 3 min.
Blus af met citroensap.
Snijd de kleine blaadjes in blokjes en bak ze samen met het sjalotje, knoflook, de champignonblokjes en 1 eetlepel olie gaar in ca. 5 min.
Breng op smaak met peterselie, peper, zout.
Leg 4 blaadjes witlof dakpansgewijs op elkaar en vul ze met het paddenstoelenmengsel.
Blancheer de stengels lente-ui en snijd ze horizontaal door.
Maak rolletjes van de gevulde witlofbladeren en bind ze vast met de stengels lente-ui.
Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal ca. 10 min. in een oven van 150°C.
sneeuwvlok zegt: