Recept
« Terug naar recepten
Glutenvrije kippenragout
PT20M
Glutenvrije kippenragout
Een heerlijk glutenvrije kippenragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Boek Vechten met gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glutenvrije kippenragout te bereiden
Breng de bouillon aan de kook. Doe de boter in een pan met dikke bodem. Zet deze op middelhoog vuur en laat de boter smelten. Voeg het meel toe en roer alles met een houten lepel tot een pasta. Voeg nu een scheutje bouillon toe en roer flink tot de vloeistof door het meel/botermengsel is opgenomen. Wanneer de massa vloeibaarder wordt, pak dan een garde en voeg de rest van het bouillon in wat grotere porties toe. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als de bouillon is opgenomen draai je het vuur laag. De saus moet nu een min. of 10 garen om de melige smaak kwijt te raken. Maak intussen het kippenvlees klein. Hak de peterselie fijn en roer het door het kippenvlees en warm alles nog even door.. Proef en maak op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.