KookJij

Goujonettes van rog met Gribichesaus

Een heerlijk goujonettes van rog met gribichesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goujonettes van rog met Gribichesaus te bereiden

De rogvleugels fileren (of vraag dit aan je vishandelaar) en in reepjes snijden.

De reepjes paneren à l’anglaise: in bloem wentelen en het overtollige afkloppen, door het losgeklopte eiwit met melk en olie halen en nadien door het broodkruim.

De mayonaise kloppen: eerst eigeel, citroensap, tabasco, worcestersaus en zout opkloppen, daarna de olie per kleine hoeveelheid al kloppend toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

De Gibrichesaus: de mayonaise mengen met de in stukjes gesneden ei, augurken, kappertjes en groene kruiden.

De goujonettes kort frituren in olie op 180°C, bladpeterseliepluksels even meefrituren op het einde. Alles uithalen, laten uitlekken en ontvetten op een absorberend papier. Licht bestrooien met zout en onmiddellijk serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Rog is een magere vis en kan je vergelijken met tong of schol.;):D:D
Anna

Anna zegt:
Ik heb nog nooit rog gegeten. Is dat enigszins vergelijkbaar met tong of schol? Zijn mijn favoriete vissen;)