Recept
« Terug naar recepten
Goulash uit Hongarije
PT100M
Goulash uit Hongarije
Een heerlijk goulash uit hongarije recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goulash uit Hongarije te bereiden
1. Vermeng de boem met een snuifje peper en zout. Bestuif er het vlees mee. Bak het op een hevig vuur kort rondom aan in boter of olie.
2. Haal het vlees uit de pan en fruit in dezelfde vetstof de uien glazig. doe er het vlees weer bij, samen met de knoflook. Kruid met paprikapoeder, komijn en oregano.
3. Giet er de bouillon bij. Dek af en laat 1 uur stoven onder deksel.
4. Voeg er de reepjes paprika aan toe. Laat nog 30 minuten zacht stoven.
5. Serveer goed heet.
6. Lekker met aardappelen, in kwartjes meegestoofd.
2. Haal het vlees uit de pan en fruit in dezelfde vetstof de uien glazig. doe er het vlees weer bij, samen met de knoflook. Kruid met paprikapoeder, komijn en oregano.
3. Giet er de bouillon bij. Dek af en laat 1 uur stoven onder deksel.
4. Voeg er de reepjes paprika aan toe. Laat nog 30 minuten zacht stoven.
5. Serveer goed heet.
6. Lekker met aardappelen, in kwartjes meegestoofd.
Sjourd Janssen zegt:
Wat is vloeiende bloem, hoor ik pas voor het eerst.
Groetjes, Sjourd