Recept
« Terug naar recepten
Goulashsoep
PT210M
Goulashsoep
Een heerlijk goulashsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goulashsoep te bereiden
1).Verhit de olijfolie in de pan en bak daarin rondom bruin de blokjes vlees.
2).Haal die dan weer uit de pan en fruit in het resterende vet de uien, knoflook en paprikastripjes aan.
3).Doe de bloem en de paprikapoeder er bij en bak net zo lang tot de bloem gaar is en enigszins gekleurd.
4).Tomatenconcentraat gaat er nu bij met de vleesblokjes, laurierblaadjes en snufje noot muskaat. Roer goed om.
5).Voeg nu toe al roerend 1 1/2 L hete bouillon en breng aan de kook.
6).Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur minimaal 2 1/2 uur doorsudderen. Zo nu en dan roeren.
7).Doe de citroensap er bij,de aardappelblokjes en zonodig nog extra hete bouillon. Breng op smaak met iets zout en veel peper (zwarte en cayenne).
8).Na 20 minuten zijn de aardappels wel gaar en kan de soep worden opgeschept.
2).Haal die dan weer uit de pan en fruit in het resterende vet de uien, knoflook en paprikastripjes aan.
3).Doe de bloem en de paprikapoeder er bij en bak net zo lang tot de bloem gaar is en enigszins gekleurd.
4).Tomatenconcentraat gaat er nu bij met de vleesblokjes, laurierblaadjes en snufje noot muskaat. Roer goed om.
5).Voeg nu toe al roerend 1 1/2 L hete bouillon en breng aan de kook.
6).Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur minimaal 2 1/2 uur doorsudderen. Zo nu en dan roeren.
7).Doe de citroensap er bij,de aardappelblokjes en zonodig nog extra hete bouillon. Breng op smaak met iets zout en veel peper (zwarte en cayenne).
8).Na 20 minuten zijn de aardappels wel gaar en kan de soep worden opgeschept.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel over de voorverwarmde borden en doe in elk bord 2 eetlepels sour cream en bestrooi met fijn gemaakte platte peterselieblad.