Recept
« Terug naar recepten
Gozleme
PT30M
Gozleme
Een heerlijk gozleme recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
43
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gozleme te bereiden
Zeef bloem met zout in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en giet hier olie en water in.
Begin vanuit het midden het bloem met het vocht te mengen en kneed alles tot een stevig deeg.
Verdeel het deeg in vier stukken en maak hier ballen van.
Leg deze op een bebloemde ondergrond,
bedek met en vochtige theedoek en laat 20 minuten rusten.
Rol elke deegbal tot ronde of rechthoekige lappen.
Leg de vulling op de ene helft en vouw dit met de andere helft dubbel.
Duw goed aan en bestrijk beide zijden met wat olijfolie.
(Je kunt de gozleme ook zonder vulling bakken.
Evt. betrooien met poedersuiker en boter.)
Verhit een koekenpan en bak de gozleme stuk voor stuk ca. 3 minuten terwijl je de koek constant met je vingers over de bodem van de pan verschuift.
Bak dan de andere kant op dezelfde wijze.
Maak een kuiltje in het midden en giet hier olie en water in.
Begin vanuit het midden het bloem met het vocht te mengen en kneed alles tot een stevig deeg.
Verdeel het deeg in vier stukken en maak hier ballen van.
Leg deze op een bebloemde ondergrond,
bedek met en vochtige theedoek en laat 20 minuten rusten.
Rol elke deegbal tot ronde of rechthoekige lappen.
Leg de vulling op de ene helft en vouw dit met de andere helft dubbel.
Duw goed aan en bestrijk beide zijden met wat olijfolie.
(Je kunt de gozleme ook zonder vulling bakken.
Evt. betrooien met poedersuiker en boter.)
Verhit een koekenpan en bak de gozleme stuk voor stuk ca. 3 minuten terwijl je de koek constant met je vingers over de bodem van de pan verschuift.
Bak dan de andere kant op dezelfde wijze.
ayse zegt:
Groetjes Ayse:D