Recept
« Terug naar recepten
Gratin Dauphinois au Bleu
PT70M
Gratin Dauphinois au Bleu
Een heerlijk gratin dauphinois au bleu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Koken op z'n Frans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin Dauphinois au Bleu te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Pers de knoflook boven een kom uit en roer de melk en room erdoor. Voeg 1 theelepel zout en peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de aardappel door de helft van het roommengsel. Vet de ovenschaal royaal in met boter. Schik de helft van de aardappel erin. Verkruimel de kaas en verdeel over de aardappel. Schep de rest van de aardappel erop en strijk de bovenkant glad. Schenk de rest van de roommengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Leg hier en daar een klontje boter.
Laat de aardappel in de oven 45-55 minuten goudbruin en gaar worden.
Lekker bij een vlees- of kipgerecht.
Laat de aardappel in de oven 45-55 minuten goudbruin en gaar worden.
Lekker bij een vlees- of kipgerecht.