KookJij

Gratin van schorseneren met gorgonzola

Een heerlijk gratin van schorseneren met gorgonzola recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin van schorseneren met gorgonzola te bereiden

1. Maak de schorseneren schoon, snij ze in staafjes en speol ze in water met azijn. Laat halfgaar koken in gezouten water met azijn en laat ze goed uitlekken.
2. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes. Was ze niet meer als je ze al in blokjes hebt gesneden, want dan verliezen ze te veel zetmeel.
3. Voeg de schorseneren toe en laat ze 15 minuten zachtjes koken in de room die u gekruid hebt met peper, zout, nootmuskaat, tijm en laurier.
4. Leg alles in een ovenschotel, overgiet met de room en voeg 80g gorgonzola en enkele klontjes boter toe. Laat een uur garen in een oven op 140°C of tot de bovenkant mooi gebruind is en alle vocht is opgenomen. Lekker bij een gebraden varkenshaasje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Astrid

Astrid zegt:
Voor het geval iemand het wil maken: 250 ml room. Helft volle melk, helft room kan ook.
joost

joost zegt:
wat je ook leuk kan doen met schorseneren is er chips van maken. gewoon vrij dun snijden (bij voorkeur een snijmachine) en dan in de frituur op 160 graden. beetje zout erover heen en het is heerlijk over een stukje vlees oid.
bob van coninckxloey

bob van coninckxloey zegt:
bedankt Inge.
staat al op menu van deze week! en ik ga voor de vette room hoor. gewoon er minder van eten als je lijnt, maar veel lekkerder.:p
inged

inged zegt:
Gebruik 250 ml room, wel in het oog houden dat er vocht op blijft staan, indien nodig een beetje melk toevoegen, anders wordt het mischien te zwaar. Welke room, hangt van eigen smaak, als je op de lijn let light room;) anders een volle room, dan wordt het lekker roomig en vol van smaak, maar ja de lijn dan he:o;)
bob van coninckxloey

bob van coninckxloey zegt:
lijkt me echt een lekker gerecht dat ik zeker ga maken. kan je me misschien laten weten hoeveel room je gebruikt en welke, 40% vet of culinaire room? :D
wilhelmien

wilhelmien zegt:
wat wordt er bedoeld met room, koksroom of slagroom en in welke hoeveelheid.:)
Hannie

Hannie zegt:
waar blijven de antwoorden op de gestelde vragen? die wilde ik namelijk ook stellen....
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
@ Rudi: Ja, dat heb je goed begrepen :D
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
@ Hilde: ben idd vergeten de hoeveelheid room te vermelden en vind het recept niet meer terug :(
Rudi

Rudi zegt:
Begrijp ik het goed: aardappelen en schorseneren apart koken.Schorseneren eerst in gez.water en nadien in de room.Vervolgens mengen in ovenschotel.
van damme hilde

van damme hilde zegt:
hoeveel room heb je nodig bij deze bereiding ?