Recept
« Terug naar recepten
Gratin van schorseneren met gorgonzola
PT90M
Gratin van schorseneren met gorgonzola
Een heerlijk gratin van schorseneren met gorgonzola recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gratin van schorseneren met gorgonzola te bereiden
1. Maak de schorseneren schoon, snij ze in staafjes en speol ze in water met azijn. Laat halfgaar koken in gezouten water met azijn en laat ze goed uitlekken.
2. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes. Was ze niet meer als je ze al in blokjes hebt gesneden, want dan verliezen ze te veel zetmeel.
3. Voeg de schorseneren toe en laat ze 15 minuten zachtjes koken in de room die u gekruid hebt met peper, zout, nootmuskaat, tijm en laurier.
4. Leg alles in een ovenschotel, overgiet met de room en voeg 80g gorgonzola en enkele klontjes boter toe. Laat een uur garen in een oven op 140°C of tot de bovenkant mooi gebruind is en alle vocht is opgenomen. Lekker bij een gebraden varkenshaasje.
2. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes. Was ze niet meer als je ze al in blokjes hebt gesneden, want dan verliezen ze te veel zetmeel.
3. Voeg de schorseneren toe en laat ze 15 minuten zachtjes koken in de room die u gekruid hebt met peper, zout, nootmuskaat, tijm en laurier.
4. Leg alles in een ovenschotel, overgiet met de room en voeg 80g gorgonzola en enkele klontjes boter toe. Laat een uur garen in een oven op 140°C of tot de bovenkant mooi gebruind is en alle vocht is opgenomen. Lekker bij een gebraden varkenshaasje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
joost zegt:
bob van coninckxloey zegt:
staat al op menu van deze week! en ik ga voor de vette room hoor. gewoon er minder van eten als je lijnt, maar veel lekkerder.:p
inged zegt:
bob van coninckxloey zegt:
Hannie zegt:
Lizemie2 zegt:
Astrid zegt: