Recept
« Terug naar recepten
Griekse keftedes
PT15M
Griekse keftedes
Keftedes zijn lekkere gehaktballetjes voor bij de borrel, of als je ze wat groter maakt bij het avondeten. Snel en makkelijk zelf te maken.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
vooroma.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse keftedes te bereiden
Drenk het brood in water en knijp het overtollige vocht eruit.
Meng het gehakt met het brood, ei, ui, knoflook, komijn, peterselie, munt en oregano.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot en rol deze door de bloem.
Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar als de olie heet genoeg is.
Laat de balletjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
Meng het gehakt met het brood, ei, ui, knoflook, komijn, peterselie, munt en oregano.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot en rol deze door de bloem.
Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar als de olie heet genoeg is.
Laat de balletjes uitlekken op een stukje keukenpapier.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Keftedes zijn lekkere gehaktballetjes voor bij de borrel, of als je ze wat groter maakt bij het avondeten. Snel en makkelijk zelf te maken.