Recept
« Terug naar recepten
Griekse kipschotel
PT60M
Griekse kipschotel
Een heerlijk griekse kipschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
culinair koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse kipschotel te bereiden
Schil de aardappelen en snijd in de lengte in 4 stukken.
Ontvel de tomaten en snijd in 4 à 6 stukken.
Vet een grote diepe ovenschotel in.
Kleur de kip even in een pan met wat olijfolie
Leg hierin de stukken kip, aardappelen, tomaten en ui.
Verspreid hierover de knoflook.
Kruid met peper en zout.
Giet daarop kippenbouillon.
Meng 1 klein (100ml) kopje olijfolie uit mosterd en oregano
Giet over de inhoud van de ovenschotel.
Tenslotte daarover het citroensap.
Dek af en zet in voorverwarmde oven (200°C) -+45 min.
Controleer of kip en aardappelen gaar zijn.
Dien op.
Ontvel de tomaten en snijd in 4 à 6 stukken.
Vet een grote diepe ovenschotel in.
Kleur de kip even in een pan met wat olijfolie
Leg hierin de stukken kip, aardappelen, tomaten en ui.
Verspreid hierover de knoflook.
Kruid met peper en zout.
Giet daarop kippenbouillon.
Meng 1 klein (100ml) kopje olijfolie uit mosterd en oregano
Giet over de inhoud van de ovenschotel.
Tenslotte daarover het citroensap.
Dek af en zet in voorverwarmde oven (200°C) -+45 min.
Controleer of kip en aardappelen gaar zijn.
Dien op.
joop van rij zegt: