Recept
« Terug naar recepten
Griekse macaroni
PT30M
Griekse macaroni
Een heerlijk griekse macaroni recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse macaroni te bereiden
Verhit de ovengrill voor op 250°C
Kaassaus: Laat de boter smelten in een pan. Gooi de bloem erbij en klop met een garde tot een dik papje. Laat dit al roerend op vrij laag vuur een paar minuten garen. Giet de koude melk erbij en klop met de garde zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de saus op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden, af en toe roeren. Doe de geraspte kaas erbij en breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
Vulling: Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een grote braadpan.
Doe het gehakt erbij en bak rul. Doe de gehakte knoflook erbij.
Snij de aubergines in blokjes en doe erbij.
Schep de tomatenpuree erdoor plus zout en peper.
Laat met deksel op de pan 10-15 minuten sudderen.
Hak de peterselie grof en meng op het laatst erdoor.
Kook intussen de macaroni 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
Giet de macaroni af en doe onderin een grote ingevette ovenschaal.
Schep het gehakt/auberginemengsel erover.
Bedek alles met de kaassaus.
Zet de schaal 4-5 minuten onder de grill.
Kaassaus: Laat de boter smelten in een pan. Gooi de bloem erbij en klop met een garde tot een dik papje. Laat dit al roerend op vrij laag vuur een paar minuten garen. Giet de koude melk erbij en klop met de garde zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de saus op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden, af en toe roeren. Doe de geraspte kaas erbij en breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
Vulling: Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een grote braadpan.
Doe het gehakt erbij en bak rul. Doe de gehakte knoflook erbij.
Snij de aubergines in blokjes en doe erbij.
Schep de tomatenpuree erdoor plus zout en peper.
Laat met deksel op de pan 10-15 minuten sudderen.
Hak de peterselie grof en meng op het laatst erdoor.
Kook intussen de macaroni 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
Giet de macaroni af en doe onderin een grote ingevette ovenschaal.
Schep het gehakt/auberginemengsel erover.
Bedek alles met de kaassaus.
Zet de schaal 4-5 minuten onder de grill.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rangvi zegt:
AnnikaT zegt: