Recept
« Terug naar recepten
Griekse paddestoelensalade
PT30M
Griekse paddestoelensalade
Een heerlijk griekse paddestoelensalade recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
griekse keukendruk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse paddestoelensalade te bereiden
Borstel de champignons schoon. Snijd het lelijke deel van het steeltje. Snijd de ontvelde tomaten in piepkleine blokjes. Maak de saus voor de salade; roer de créme fraïche, mayonaise, de tomatenketchup, blokjes tomaat door elkaar. breng dit op smaak met zout en peper en een scheutje ouzo. Breng 1 liter water aan de kook. Kook de hele champignons 4 minuten. Giet ze af en laat ze uitlekken en afkoelen. Schep de champignons in een kom en schep de saus erdoor.