Recept
« Terug naar recepten
Griekse stampot
PT45M
Griekse stampot
Een heerlijk griekse stampot recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hemmie Kruse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse stampot te bereiden
Schil en was de aardappelen. Maak de knoflook schoon en hak die in grove stukjes.
Rasp de schil van een halve limoen.
Kook de aardappelen gaar in een ruime hoeveelheid water met de knoflook, de limoenrasp en wat zout.
Giet de aardappelen, wanneer die gaar zijn, af en stamp ze grof tot een puree.
Snijd de platte peterselie en de koriander fijn en roer die door de puree.
Maak de makreel schoon en snijd in grove stukjes. Schep de stukjes makreel vervolgens door de puree.
Snijd de verse munt fijn en meng door de Griekse yoghurt. Maak de saus verder op smaak met peper en zout
Dit frisse sausje is heel lekker in combinatie met de Griekse stamppot.
Rasp de schil van een halve limoen.
Kook de aardappelen gaar in een ruime hoeveelheid water met de knoflook, de limoenrasp en wat zout.
Giet de aardappelen, wanneer die gaar zijn, af en stamp ze grof tot een puree.
Snijd de platte peterselie en de koriander fijn en roer die door de puree.
Maak de makreel schoon en snijd in grove stukjes. Schep de stukjes makreel vervolgens door de puree.
Snijd de verse munt fijn en meng door de Griekse yoghurt. Maak de saus verder op smaak met peper en zout
Dit frisse sausje is heel lekker in combinatie met de Griekse stamppot.