Recept
« Terug naar recepten
Griet in vermoutsaus met fondue van tomaat en dragon
PT40M
Griet in vermoutsaus met fondue van tomaat en dragon
Een heerlijk griet in vermoutsaus met fondue van tomaat en dragon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griet in vermoutsaus met fondue van tomaat en dragon te bereiden
Maak de tomatenfondue. Smelt de boter in een pan en laat de versnipperde look en sjalotten uitzweten. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en verdeel in gelijke blokjes. Voeg samen met de tijm toe aan de sjalotten. Laat alles pruttelen op een zacht vuurtje tot alle vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de dragon fijn en voeg toe.
Maak de saus. Versnipper de sjalot en breng in een pan samen met de tijm, laurier en vermout. Laat dit voor 2/3 inkoken op hoog vuur. Voeg de visfumet toe en laat 10 minuten voortkoken op halfhoog vuur. Roer nu ook de room erdoor. Laat de saus nog eens goed doorkoken. Verwijder de tijm en de laurier uit de saus, voeg het paprikapoeder toe. Vanaf nu mag de saus niet meer koken! Klop een klontje boter door de saus en kruid af met peper en zout.
Beboter een ovenschaal. Schik er de grietfilets in. Snijd de sjalotten in ringen en verdeel deze samen met de fijngehakte peterselie en de in plakjes gesneden champignons over de vis. Overgiet met de witte wijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats de schotel in de oven: 7 minuten aan 180 °C.
Serveer: schik de visfilet op een bord, nappeer met de tomatenfondue, giet er een beetje saus naast en werk af met peterselie en sjalotringen.
Maak de saus. Versnipper de sjalot en breng in een pan samen met de tijm, laurier en vermout. Laat dit voor 2/3 inkoken op hoog vuur. Voeg de visfumet toe en laat 10 minuten voortkoken op halfhoog vuur. Roer nu ook de room erdoor. Laat de saus nog eens goed doorkoken. Verwijder de tijm en de laurier uit de saus, voeg het paprikapoeder toe. Vanaf nu mag de saus niet meer koken! Klop een klontje boter door de saus en kruid af met peper en zout.
Beboter een ovenschaal. Schik er de grietfilets in. Snijd de sjalotten in ringen en verdeel deze samen met de fijngehakte peterselie en de in plakjes gesneden champignons over de vis. Overgiet met de witte wijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats de schotel in de oven: 7 minuten aan 180 °C.
Serveer: schik de visfilet op een bord, nappeer met de tomatenfondue, giet er een beetje saus naast en werk af met peterselie en sjalotringen.