KookJij

Groene asperges met tomaat en zeekraal

Een heerlijk groene asperges met tomaat en zeekraal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene asperges met tomaat en zeekraal te bereiden

Schil de asperges (onderstukjes afsnijden) en snij deze in schuine stukken van ca. 4 cm. Blancheer de asperges gedurende 3 minuten. Haal ze uit het water en spoel ze even af onder de koude kraan. Ontvel de tomaten (even in heet water dompelen) en snij vervolgens de tomaten in 4 stukken. Smelt vervolgens de boter en stoof hierin de tomaat en de asperges.
Haal de asperges en tomaat uit de pan . Blus de pan met de wijn en de room en laat dit even in koken. Breng op smaak met zout.
Verwarm de asperges en tomaat vervolgens nog even in de saus. Breng intussen in een andere pan water aan de kook en dompel de zeekraal er in onder. Haal hem er direct weer uit en laat hem uitlekken op een zeef.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst