Recept
« Terug naar recepten
Groene asperges met tomaat en zeekraal
PT30M
Groene asperges met tomaat en zeekraal
Een heerlijk groene asperges met tomaat en zeekraal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene asperges met tomaat en zeekraal te bereiden
Schil de asperges (onderstukjes afsnijden) en snij deze in schuine stukken van ca. 4 cm. Blancheer de asperges gedurende 3 minuten. Haal ze uit het water en spoel ze even af onder de koude kraan. Ontvel de tomaten (even in heet water dompelen) en snij vervolgens de tomaten in 4 stukken. Smelt vervolgens de boter en stoof hierin de tomaat en de asperges.
Haal de asperges en tomaat uit de pan . Blus de pan met de wijn en de room en laat dit even in koken. Breng op smaak met zout.
Verwarm de asperges en tomaat vervolgens nog even in de saus. Breng intussen in een andere pan water aan de kook en dompel de zeekraal er in onder. Haal hem er direct weer uit en laat hem uitlekken op een zeef.
Haal de asperges en tomaat uit de pan . Blus de pan met de wijn en de room en laat dit even in koken. Breng op smaak met zout.
Verwarm de asperges en tomaat vervolgens nog even in de saus. Breng intussen in een andere pan water aan de kook en dompel de zeekraal er in onder. Haal hem er direct weer uit en laat hem uitlekken op een zeef.