Recept
« Terug naar recepten
Groenlof met room
PT30M
Groenlof met room
Een heerlijk groenlof met room recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Odin recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenlof met room te bereiden
Maak het groenlof schoon en snij in repen.
Breng een halve liter gezouten water aan de kook en blancheer het lof.
Giet het daarna af, verfris even onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet.
Schil de aardappelen en maak de wortel schoon.
Snijd beide in stukken en zet ze samen op in 3,5 dl water met zout en een nootje boter.
Kruid het groenlof met foelie en peper en stoof ca 2 minuten in de room.
Giet de aardappelen en de wortel af en schud even op.
Kruid met wat peper en pureer.
Schik op elk bord een groenlofpakketje met wortelstamppot.
Tip
Eventueel serveren met een stukje vis of een vegetarische burger.
Breng een halve liter gezouten water aan de kook en blancheer het lof.
Giet het daarna af, verfris even onder de koude kraan en laat ze uitlekken in een vergiet.
Schil de aardappelen en maak de wortel schoon.
Snijd beide in stukken en zet ze samen op in 3,5 dl water met zout en een nootje boter.
Kruid het groenlof met foelie en peper en stoof ca 2 minuten in de room.
Giet de aardappelen en de wortel af en schud even op.
Kruid met wat peper en pureer.
Schik op elk bord een groenlofpakketje met wortelstamppot.
Tip
Eventueel serveren met een stukje vis of een vegetarische burger.