Op de foto zijn de pakora's geserveerd met mangochutney, maar je kunt naar eigen smaak een chutney presenteren.
Ook lekker als hapje op een feestje of als voorgerechtje. (bijv 4 stuks per persoon met ieder een eigen bakje chutney)
Recept
« Terug naar recepten
Groente Pakora's (India)
PT50M
Groente Pakora's (India)
Een heerlijk groente pakora's (india) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groente Pakora's (India) te bereiden
1. De aardappels bijna gaar koken en dan schillen en in kleine blokjes hakken.
2. Bloemkool + paprika + ui + koolbladeren ook in kleine blokjes hakken.
3. Doe in een kom: maïskorrels + garam masala + koriander + besan + bloem + bakpoeder + chilipoeder + citroensap.
4. Maak met een beetje water hiervan een romig deeg.
5. Voeg dan de groenten toe en meng alles goed door elkaar.
6. Verhit de olie en leg telkens ong. 1 el van het beslag in de olie ong. 7 a 8 stuks per keer.
7. Frituur tot goudbruin (eventueel omkeren) en laat uitlekken op keukenpapier.
Warm serveren bijv een schaaltje chutney.
2. Bloemkool + paprika + ui + koolbladeren ook in kleine blokjes hakken.
3. Doe in een kom: maïskorrels + garam masala + koriander + besan + bloem + bakpoeder + chilipoeder + citroensap.
4. Maak met een beetje water hiervan een romig deeg.
5. Voeg dan de groenten toe en meng alles goed door elkaar.
6. Verhit de olie en leg telkens ong. 1 el van het beslag in de olie ong. 7 a 8 stuks per keer.
7. Frituur tot goudbruin (eventueel omkeren) en laat uitlekken op keukenpapier.
Warm serveren bijv een schaaltje chutney.