Recept
« Terug naar recepten
groente-wantans
PT60M
groente-wantans
Een heerlijk groente-wantans recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
maison culinair
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe groente-wantans te bereiden
Groenten wassen of schoonmaken. Wortels en selderij raspen. Paddestoelen
en Chinese kool klein snijden. Groenten en tauge in hete sesamolie kort stoven.
Knoflook hakken. Met gember, koriander, cumin, curry, azijn, vissaus en 50 ml sojasaus bij de groenten voegen. Het geheel ongeveer 3 minuten stoven. Zout
en peper toevoegen. Op elk wantanvel een klein beetje groente geven, tot zakjes vormen en met bieslok dichtbinden. In hete olie 3 tot 4 minuten knapperig laten bakken. Citroensap, chilisaus en 80 ml sojasaus verroeren.
Bij de groente-wantans serveren.
en Chinese kool klein snijden. Groenten en tauge in hete sesamolie kort stoven.
Knoflook hakken. Met gember, koriander, cumin, curry, azijn, vissaus en 50 ml sojasaus bij de groenten voegen. Het geheel ongeveer 3 minuten stoven. Zout
en peper toevoegen. Op elk wantanvel een klein beetje groente geven, tot zakjes vormen en met bieslok dichtbinden. In hete olie 3 tot 4 minuten knapperig laten bakken. Citroensap, chilisaus en 80 ml sojasaus verroeren.
Bij de groente-wantans serveren.