Recept
« Terug naar recepten
Groenten in een deegjasje
PT30M
Groenten in een deegjasje
Een heerlijk groenten in een deegjasje recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenten in een deegjasje te bereiden
Wortelen,bloemkool-broccoliroosjes schoonmaken,afspoelen,uit laten lekken en in kleine stukjes snijden.Water in de pan verwarmen.Laurierblad,kruidnagels,peperkorrels,jeneverbessen toevoegen en 5-6 min.zachtjes laten koken.Vervolgens de grroenten in het kruidenwater doen en 10 min.blancheren.Groenten uit de pan halen en op een doek leggen om uit te lekken.De bloem in een kom zeven en met zout en nootmuskaat een geurig aroma geven.Melk en de eidooiers toevoegen en tot een mooi glad beslag roeren.Eiwitten zeer stijf kloppen en door het beslag sccheppen.Frituurpan verhitten op 180C,stukjes groente door het beslag halen en goudgeel bakken.Uit de pan halen en goed uitlaten lekken en serveren.