Recept
« Terug naar recepten
Groenten voor de vitamientjes ( zie opm )
PT90M
Groenten voor de vitamientjes ( zie opm )
Een heerlijk groenten voor de vitamientjes ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenten voor de vitamientjes ( zie opm ) te bereiden
Aubergines in lengte halveren, met olie bestrijken en met zout en peper bestrooien.
Aubergines aan beide zijden ongeveer 5 min. roosteren.
Tomaten halveren en snijvlak met 4 el olijfolie bestrijken.
Tomaten met snijvlak op het rooster leggen en ongeveer 2 min. roosteren.
4 el olie, knoflook, basilicum en olijven erover verdelen en tomaten nog ongeveer 8 min. roosteren.
Uien:
Plakken ui heel dun met honing bestrijken en met zout en peper bestrooien.
Op een rooster aan beide zijden ongeveer 3-4 min. roosteren.
Oesterzwammen:
Sojasaus, olie en peper mengen.
Oesterzwammen met dit mengsel bstrijken en op rooster aan beide zijden 1-2 min. roosteren.
Gepofte aardappelen:
Aardappels met een vork enkele keren inprikken en met olie bestrijken.
Elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie verpakken met ongeveer 45 min. poffen
Aubergines aan beide zijden ongeveer 5 min. roosteren.
Tomaten halveren en snijvlak met 4 el olijfolie bestrijken.
Tomaten met snijvlak op het rooster leggen en ongeveer 2 min. roosteren.
4 el olie, knoflook, basilicum en olijven erover verdelen en tomaten nog ongeveer 8 min. roosteren.
Uien:
Plakken ui heel dun met honing bestrijken en met zout en peper bestrooien.
Op een rooster aan beide zijden ongeveer 3-4 min. roosteren.
Oesterzwammen:
Sojasaus, olie en peper mengen.
Oesterzwammen met dit mengsel bstrijken en op rooster aan beide zijden 1-2 min. roosteren.
Gepofte aardappelen:
Aardappels met een vork enkele keren inprikken en met olie bestrijken.
Elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie verpakken met ongeveer 45 min. poffen