Klik op de foto om te vergroten.
Mijn man is meer "van de magnetron". Nu hij een nieuwe heeft, probeert hij telkens een ander recept uit, zoals dit.
Je kunt dit natuurlijk ook in de gewone oven maken.
Hou je meer van zachte groenten, dan kun je de harde soorten zoals wortels eerst blancheren.
Recept
« Terug naar recepten
Groentenschotel met Boursin (magnetron, oven)
PT25M
Groentenschotel met Boursin (magnetron, oven)
Een heerlijk groentenschotel met boursin (magnetron, oven) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn man
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentenschotel met Boursin (magnetron, oven) te bereiden
De pasta halfgaar koken, afgieten en de groenten erdoor roeren als de pasta nog warm is.
Laat intussen de lapjes bladerdeeg ontdooien.
Meng dan de 100 gram kruidenkaas ook door de pasta (én de hamreepjes eventueel)
Vet de ovenschaal in en doe het pasta-groentenmengsel erin.
De eieren in een kommetje loskloppen. Aan de eieren toevoegen : 100 ml melk en de fijngeknipte peterselie en zout en peper en een klein scheutje olie.
Meng alles goed en giet het geheel over het pasta-groentenmengsel.
Leg de bladerdeegrepen in een mooie vorm erop, kwast ze in met het overgehouden ei en strooi er licht wat paneermeel over.
De rest van de kruidenkaas (50gram) hier en daar tussen de bladerdeegrepen verdelen.
De schotel ong. 12 minuten in de combimagnetron schuiven (magnetron-oven- grill).
Let er wel op dat de schotel niet ál te dicht onder de grill staat.
(Magnetron op laag vermogen)
De lapjes bladerdeeg een klein beetje uitrollen. Snij ze dan in repen van ongeveer 1,5 à 2 cm breed (zie foto).
Laat intussen de lapjes bladerdeeg ontdooien.
Meng dan de 100 gram kruidenkaas ook door de pasta (én de hamreepjes eventueel)
Vet de ovenschaal in en doe het pasta-groentenmengsel erin.
De eieren in een kommetje loskloppen. Aan de eieren toevoegen : 100 ml melk en de fijngeknipte peterselie en zout en peper en een klein scheutje olie.
Meng alles goed en giet het geheel over het pasta-groentenmengsel.
Leg de bladerdeegrepen in een mooie vorm erop, kwast ze in met het overgehouden ei en strooi er licht wat paneermeel over.
De rest van de kruidenkaas (50gram) hier en daar tussen de bladerdeegrepen verdelen.
De schotel ong. 12 minuten in de combimagnetron schuiven (magnetron-oven- grill).
Let er wel op dat de schotel niet ál te dicht onder de grill staat.
(Magnetron op laag vermogen)
De lapjes bladerdeeg een klein beetje uitrollen. Snij ze dan in repen van ongeveer 1,5 à 2 cm breed (zie foto).
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
In de oven hebbeb we dit recept niet bereid, maar zelf zou ik het op 175 à 180 gr doen en dan ong na 15 minuten kijken hoe het deeg eruit ziet. Is dat nog niet goudbruin, dan nog wat langer laten. Ik denk dat het 2x de tijd nodig heeft dan de magnetron, maar je kunt het beter in de gaten houden. Veel kanger zal wel niet nodig zijn omdat de groenten al ( ongeveer) gaar zijn. Succes en laat je wat weten als je het gemaakt hebt? :);)
Ida zegt:
We hebben niet zo'n superdeluxe magnetron, wel een goede oven. Op welke stand moet de oven gezet worden en dan ook voor 12 minuten?
flavia zegt:
Onze magnetron heeft een knop die automatisch alles instelt: magnetron, oven en grill.
Mijn man zegt om de helft van de tijd te proberen op hoog vermogen van de grill, met de schaal op de bodem van de magnetron. Wel in de gaten houden. Wordt het niet bruin, dan de schaal op een glazen/pyrex schaal plaatsen zodat het hoger staat.
Als je restjes of zachte groenten gebruikt, dan is alles al gaar of snel gaar.
Succes ermee, Els.:p;)
flavia zegt:
Els zegt:
gea zegt:
flavia zegt:
Ida Kedde van Roon zegt:
Wens je een fijn weekend.