Recept
« Terug naar recepten
Groenteschotel in laagjes
PT70M
Groenteschotel in laagjes
Een heerlijk groenteschotel in laagjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culi tip
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenteschotel in laagjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180° C.
Blancheer de spinazie enkele seconden in kokend water. Giet af en dep goed droog. Bekleed de bodem en de zijkanten van een cakevorm ermee.
Leg 1/3 van de aardappelschijfjes op de cakebodem, leg er wat boterklontjes op en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Strooi er wat kaas over.
Leg 3 paprikahelften op de aardappellaag, strooi er wat kaas over en leg er dan de courgettes op. Leg weer 1/3 van de aardappelen met de rest van de paprika en de kaas. Eindig met een laag aardappelschijfjes en strooi er de resterende kaas over. Dek af met aluminiumfolie.
Zet de cakevorm au-bain-marie in de oven en bak ca. 45 minuten.
Blancheer de spinazie enkele seconden in kokend water. Giet af en dep goed droog. Bekleed de bodem en de zijkanten van een cakevorm ermee.
Leg 1/3 van de aardappelschijfjes op de cakebodem, leg er wat boterklontjes op en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Strooi er wat kaas over.
Leg 3 paprikahelften op de aardappellaag, strooi er wat kaas over en leg er dan de courgettes op. Leg weer 1/3 van de aardappelen met de rest van de paprika en de kaas. Eindig met een laag aardappelschijfjes en strooi er de resterende kaas over. Dek af met aluminiumfolie.
Zet de cakevorm au-bain-marie in de oven en bak ca. 45 minuten.