Recept
« Terug naar recepten
Groentetaart met Indiase kruiden
PT100M
Groentetaart met Indiase kruiden
Een heerlijk groentetaart met indiase kruiden recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Groentetaart met Indiase kruiden te bereiden
1. Snijd de aardappelen, zoete aardappelen en knolselderie in dunne plakjes met een scherp mes of een keukenmachine. Leg de plakjes meteen in een schaal koud water om te voorkomen dat ze verkleuren.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de helft van de boter in een zware pan, voeg kerriepoeder, kurkuma, koriander en de helft van het chilipoeder toe. Bak 2 minuten en laat wat afkoelen. Laat de groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg in een kom en schep goed om met het kruidenmengsel en de lente-uitjes.
3. Schik de groenten in een soufflévorm en strooi peper en zout tussen de laagjes. Meng de room en de melk, giet het mengsel over de groente en bestrooi met de rest van het chilipoeder.
4. Dek af met aluminiumfolie en bak 45 minuten. Verwijder de aluminiumfolie, leg klontjes van de resterende boter op de groenten en bak nog 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Serveer gegarneerd met gesneden verse peterselie.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de helft van de boter in een zware pan, voeg kerriepoeder, kurkuma, koriander en de helft van het chilipoeder toe. Bak 2 minuten en laat wat afkoelen. Laat de groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg in een kom en schep goed om met het kruidenmengsel en de lente-uitjes.
3. Schik de groenten in een soufflévorm en strooi peper en zout tussen de laagjes. Meng de room en de melk, giet het mengsel over de groente en bestrooi met de rest van het chilipoeder.
4. Dek af met aluminiumfolie en bak 45 minuten. Verwijder de aluminiumfolie, leg klontjes van de resterende boter op de groenten en bak nog 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Serveer gegarneerd met gesneden verse peterselie.
m de kroo zegt: