Recept
« Terug naar recepten
Gung hom pha-tod man gung-muu sarong
PT70M
Gung hom pha-tod man gung-muu sarong
Een heerlijk gung hom pha-tod man gung-muu sarong recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
culinairgildezeeland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gung hom pha-tod man gung-muu sarong te bereiden
Pruimensaus: Breng het water aan de kook en voeg suiker, een snuf zout en azijn toe. Laat onder voortdurend roeren 10 minuten pruttelen. Voeg pruim en pruimensap toe. Maak de pruim met een lepel fijn en laat ca. 2 minuten koken.
Garnalen in een jasje : stamp de korianderzaden, de peperkorrels en de knoflook met een theelepel zout fijn in een vijzel en voeg de sojasaus en de oestersaus toe. Pel de garnalen, laat de staart eraan zitten en verwijder het darmkanaal. Marineer de garnalen ca. 30 minuten in de saus. Rol elke garnaal in een stukje filodeeg maar laat de staart eruit steken. Frituur goudbruin in olie. Serveer met pruimensaus.
Garnalen cakes: stamp de korianderzaadjes, knoflook, gember, snuf peper en zout in een vijzel. Voeg de zeer fijn gesneden garnalen toe en stamp deze tot een stevige, plakkerige massa. Breng op smaak met een beetje suiker en sojasaus. Maak balletjes van ca. 2,5 cm doorsnee en plat ze wat af. Bekleed de cakes met paneermeel en frituur ze goudbruin. Serveer met pruimensaus.
Gehaktballetjes: kook de mie 4 minuten in kokend water. Afspoelen en 2 minuten af laten koelen in koud water, afgieten en apart zetten.
Het varkensgehakt met wat peper en zout en alle andere ingrediënten mengen in een kom. Maak er kleine balletjes van(ca. 1,5 cm doorsnede)
Plak om ieder balletje wat eiermie rondom en frituur ze goudbruin.
Garnalen in een jasje : stamp de korianderzaden, de peperkorrels en de knoflook met een theelepel zout fijn in een vijzel en voeg de sojasaus en de oestersaus toe. Pel de garnalen, laat de staart eraan zitten en verwijder het darmkanaal. Marineer de garnalen ca. 30 minuten in de saus. Rol elke garnaal in een stukje filodeeg maar laat de staart eruit steken. Frituur goudbruin in olie. Serveer met pruimensaus.
Garnalen cakes: stamp de korianderzaadjes, knoflook, gember, snuf peper en zout in een vijzel. Voeg de zeer fijn gesneden garnalen toe en stamp deze tot een stevige, plakkerige massa. Breng op smaak met een beetje suiker en sojasaus. Maak balletjes van ca. 2,5 cm doorsnee en plat ze wat af. Bekleed de cakes met paneermeel en frituur ze goudbruin. Serveer met pruimensaus.
Gehaktballetjes: kook de mie 4 minuten in kokend water. Afspoelen en 2 minuten af laten koelen in koud water, afgieten en apart zetten.
Het varkensgehakt met wat peper en zout en alle andere ingrediënten mengen in een kom. Maak er kleine balletjes van(ca. 1,5 cm doorsnede)
Plak om ieder balletje wat eiermie rondom en frituur ze goudbruin.
Hanneke zegt: