Recept
« Terug naar recepten
Haantje met geroosterde prei en uitjes
PT60M
Haantje met geroosterde prei en uitjes
Een heerlijk haantje met geroosterde prei en uitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Haantje met geroosterde prei en uitjes te bereiden
1. Kruid de haantjes met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in wat olijfolie. Laat ze ongeveer 45 minuten verder garen in de oven, op 180°C. Bedruip ze regelmatig met het braadvocht.
2. Maak de prei schoon, snij hem in stukken van 10 à 12 cm. Kruid ze met peper en zout, lepel er wat olijfolie over en rooster ze 15 à 20 minuten in een oven op 180°C. leg de uitjes ongepeld in een ovenschotel, kruid ze met peper en lepel er wat olijfolie over. Rooster ze ook gedurende 20 minuten op 180°C. Pel ze als ze uit de oven komen.
3. Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze en snij ze in blokjes. Strooi er wat gesnipperde lente-uitjes over. Snij de haantjes in stukken en serveer ze met de geroosterde prei, de uitjes en de aardappelen.
2. Maak de prei schoon, snij hem in stukken van 10 à 12 cm. Kruid ze met peper en zout, lepel er wat olijfolie over en rooster ze 15 à 20 minuten in een oven op 180°C. leg de uitjes ongepeld in een ovenschotel, kruid ze met peper en lepel er wat olijfolie over. Rooster ze ook gedurende 20 minuten op 180°C. Pel ze als ze uit de oven komen.
3. Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze en snij ze in blokjes. Strooi er wat gesnipperde lente-uitjes over. Snij de haantjes in stukken en serveer ze met de geroosterde prei, de uitjes en de aardappelen.
theresia zegt:
succes met je recepten, vriendelijke groetjes
trees