Recept
« Terug naar recepten
Haasmedaillon met witloof en portosaus
PT45M
Haasmedaillon met witloof en portosaus
Een heerlijk haasmedaillon met witloof en portosaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haasmedaillon met witloof en portosaus te bereiden
Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Maak het witloof schoon en stoom de stronkjes beetgaar. Stoom ook de aardappelen gaar.
Pel en hak de sjalotten. Stoof ze glazig in 20 g boter. Blus met de porto en het sinaasappelsap. Laat tot de helft inkoken. Roer er de kalfsfond door en laat al roerend indikken. Hou warm au bain-marie.
Bak de medaillons 5 minuten in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
Pel en hak de sjalotten. Stoof ze glazig in 20 g boter. Blus met de porto en het sinaasappelsap. Laat tot de helft inkoken. Roer er de kalfsfond door en laat al roerend indikken. Hou warm au bain-marie.
Bak de medaillons 5 minuten in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.