Recept
« Terug naar recepten
Hachee
PT240M
Hachee
Een heerlijk hachee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Monique Teesselink
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn Oma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hachee te bereiden
Snijd de runderlappen in stukken van 1 bij 1 cm en kruid deze goed met peper, zout en paprikapoeder en wrijf het goed in het vlees.
Smelt de boter in de pan en laat deze iets kleuren en bak hierin de uien aan en voeg daarna het rundvlees toe en braad deze goed aan. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer deze door het mengsel van rund en uien en bak de ze aan tot dat het een bal wordt in de pan dan is de bloem gaar. Voeg daarna beetje bij beetje water toe tot dat het mengsel het vocht heeft opgenomen en het vlees onderstaat. Voeg het bouillonblokje, kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat de hachee gaar worden in zo'n 2 uur te laten stoven op een klein pitje.
Smelt de boter in de pan en laat deze iets kleuren en bak hierin de uien aan en voeg daarna het rundvlees toe en braad deze goed aan. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer deze door het mengsel van rund en uien en bak de ze aan tot dat het een bal wordt in de pan dan is de bloem gaar. Voeg daarna beetje bij beetje water toe tot dat het mengsel het vocht heeft opgenomen en het vlees onderstaat. Voeg het bouillonblokje, kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat de hachee gaar worden in zo'n 2 uur te laten stoven op een klein pitje.
M.r.v Ijperen zegt: