Een heerlijk Oer Hollands recept. De Hachee eet je
bij een stamppotje wortels, boerenkool,rodekool of rode bieten. Kan ook met rijst !
Ik heb het ooit eens voor een groepje padvinders
gekookt. Verschillende soorten stampotten. En uitgebeeld op een schaal van het soort groente de stamppot is gemaakt, staat heel erg leuk en bij kinderen verhoogd het de eetlust, ze krijgen trek!! :D
En daar doe je het voor.
Recept
« Terug naar recepten
Hachee met stampot
PT30M
Hachee met stampot
Een heerlijk Oer Hollands recept. De Hachee eet je bij een stamppotje wortels, boerenkool,
rodekool of rode bieten.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hachee met stampot te bereiden
Snijd het vlees in dobbelstenen, voeg zout en peper toe.
Verhit de boter en fruit daarin de in ringen gesneden uien en het vlees lichtbruin.
Strooi de bloem er over, roer enkele malen goed door en laat even verder fruiten tot ook
de bloem lichtbruin is.
Voeg de kruiden toe en de suiker, de bouillon en de azijn en laat het vlees in een goed gesloten pan in ongeveer anderhalf uur gaar stoven.
Verhit de boter en fruit daarin de in ringen gesneden uien en het vlees lichtbruin.
Strooi de bloem er over, roer enkele malen goed door en laat even verder fruiten tot ook
de bloem lichtbruin is.
Voeg de kruiden toe en de suiker, de bouillon en de azijn en laat het vlees in een goed gesloten pan in ongeveer anderhalf uur gaar stoven.
Mijn kookverhaal (mia Elsjan)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
De geboorte een nieuw leven zoals met Pasen. Ook kalfsvlees niet.koosjer zal het zijn..dan liever een scharrelei:)Maar ja,
wie ben ik..
Bobby zegt: