KookJij

Hachee

Een heerlijk hachee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hachee te bereiden

1. Uien pellen en grof snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees al omscheppend bakken. Ui na ca. 2 minuten meebakken.
2. Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen. Bouillontablet en 1/2 liter warm water toevoegen, zodat vlees net onderstaat. Azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen.
3. Aan de kook brengen en vlees met deksel schuin op pan op zacht vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
4. Serveren met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ella

Ella zegt:
We hebben genoten van de overheerlijke hachee super recept
W.Frankes

W.Frankes zegt:
Ook hier weer geen vermelding van het gewicht van de (schoongemaakte)uien. De gewichtsverhouding ui/vlees bestaat voor mij uit 1:1 plus een extra ui. De bloem mag voor mij achterwege blijven, mijn hachee is lobbig door de uien en zo niet dan laat ik hem net zo lang zonder deksel koken totdat de juiste consistentie is bereikt. Daarnaast voeg ik halverwege het vlees bakken wat gesneden knoflookteentjes toe.
Hoe dan ook, ik heb wel door dat er wel duizend manieren zijn om dit heerlijke gerecht te maken! M.v.g. en smakelijk eten!
derbyke

derbyke zegt:
Ok in orde :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Geen probleem zullen het samen oplossen, rechts boven blauw ikoontje aanklikken bewerk het recept en je gaat terug naar je recept dan kun je het aanpassen.;)
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Ik heb het gevonden en veranderd!
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Da's wel slim van mij, maar niet heus!
Kan je je recept aanpassen? Ik had het al eens geprobeerd, maar kon het niet goed vinden hoe. Weten jullie het?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Sascha, is het mogelijk om je recept bij ingrediënten aan te passen. Vriendelijke groetjes :);):p
Kartman

Kartman zegt:
Hmmmm gejat van de AH-site (allerhande 2001). Smaakt er niet minder om!
linda

linda zegt:
Heerlijk hoor, de variant met appel die maak ik nu voor de zoveelste keer. Echt een aanrader.

Groetjes linda.
Anna

Anna zegt:
Zeker! Ik doe er ook nog een goede scheut ketjap en 2 theelepels sambal bij. 3 Uien vind ik echt te weinig, gebruik zeker het dubbele of nog iets meer.
Eet ze!;);)
Groetjes,
Anna.
truitje

truitje zegt:
Hans eet smakelijk.
;):p;)Groetjes Gerda.
Dit is een heerlijk recept.
hns

hns zegt:
Morgen, Hacheedag. 'n vriendin van mij wil graag Hachee eten! Dit gaat het worden!! Liefs grt
Hans en B:):):)
linda

linda zegt:
Ik ben er nu mee bezig, ik heb er echt zin in.
Jarborien

Jarborien zegt:
mijn moeder maakte dit ook altijd toen ik een klein meisje was, heerlijk. Ik ga het ook eens proberen van de winter, ik mis mijn moeder's pot weleens. Ze kookte zo vreselijk lekker.:):p:D
truitje

truitje zegt:
Ik heb ooit eens een recept gevolgd waar 2 plakken ontbijtkoek in moest maar ik was er niet van gecharmeerd. Het werd veel te zoet en te papperig, dus in het vervolg maar mijn eigen recept waarin ook geen suiker gebruikt wordt. Leuk deze reacties, groetjes Gerda :p:p:p:p