Recept
« Terug naar recepten
Hakati-mushi (gestoomd gehakt)
PT60M
Hakati-mushi (gestoomd gehakt)
Een heerlijk hakati-mushi (gestoomd gehakt) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Japan
Bron:
cursus japans indisch chinees koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hakati-mushi (gestoomd gehakt) te bereiden
Bekleed de bodem van een beboterde vorm met 1/3 van de koolbladeren. Vermeng 1/3 van het vlees met ei, bloem, het zout en sojasaus. Giet de helft van de rest van het ei over de koolbladeren en druk de helft van het vleesmengsel hierop. Leg er 1/3 van de koolbladeren op met een laag vlees en de rest van de eieren over het vlees en bedek deze met de rest van de bladeren. Druk het geheel goed aan en bedek de vorm met folie. Stoom het mengsel in 45 minuten gaar. Kook de dashi met de sojasaus en knoflook en bind het mengsel met allesbinder. Laat de saus afkoelen en serveer het varkensgerecht lauw met de afgekoelde dipsaus.