Recept
« Terug naar recepten
Ham-kaastasjes
PT120M
Ham-kaastasjes
Een heerlijk ham-kaastasjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ham-kaastasjes te bereiden
De gist in een beslagkom doen en met de melk gladroeren.De bloem met de gistmelk,boter,suiker,zout en het ei tot een glad en soepel deeg kneden.Afgedekt 45 min.laten rijzen.Intussen voor de vulling de ham in kleine blokjes snijden en vermengen met de smeerkaas.De bieslook wassen,afdrogen en in kleine ringetjes snijden en door de kaasmassa roeren.Op smaak brengen met peper.Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 30X40 cm. en in 12 vierkanten van 10X10 cm.snijden.De kaascrème over de vierkantjes verdelen.De vier hoeken optillen en de zijkanten dichtdrukken.De oven voorverwarmen op 200C.De tasjes op een met bakpapier bedekt bakblik zetten en afgedekt nog 15 min.laten rijzen.De tasjes bestrijken met het losgeklopt ei.Midden in de oven 15 min.bakken.
Karin zegt:
Heerlijk deze hapjes, maak ze al jaren! Groot succes!