Recept
« Terug naar recepten
Hamburgertje van Langoustinestaartjes
PT45M
Hamburgertje van Langoustinestaartjes
Een heerlijk hamburgertje van langoustinestaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamburgertje van Langoustinestaartjes te bereiden
Hamburgertje:
Bereiding:
Pel de Lagoustines en verwijder het darmkanaal. Hak deze zeer fijn en let er op dat alles zéér koud blijft. Breng de massa op smaak met peper, zout en venkelzaadpoeder. Modelleer de Hamburgers en panneer deze door de bloem, eiwit en panko. Bak de Hamburgertjes kort, ca 2 minuten, in geklaarde boter goudbruin.
Vinaigrette:
Bereiding:
Hak de citroenschilletjes, de gemberwortel, en de spaanse pepers zéér fijn. Vervolgens opkoken met de soja en het water. Tenslotte lichtjes afbinden met maizena.
Groentesalade:
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snij ze in gelijkmatige stukjes. Blancheer ze vervolgens even kort. Daarna aanmaken met de sojavinaigrette.
Maak de kingkrab luchtig aan met een klein eetlepeltje mayonaise, het zeer fijngesneden sjalotje, en de eveneens zeer fijngesneden appeltjes. Breng tenslotte op smaak met peper en zout.
Bereiding:
Pel de Lagoustines en verwijder het darmkanaal. Hak deze zeer fijn en let er op dat alles zéér koud blijft. Breng de massa op smaak met peper, zout en venkelzaadpoeder. Modelleer de Hamburgers en panneer deze door de bloem, eiwit en panko. Bak de Hamburgertjes kort, ca 2 minuten, in geklaarde boter goudbruin.
Vinaigrette:
Bereiding:
Hak de citroenschilletjes, de gemberwortel, en de spaanse pepers zéér fijn. Vervolgens opkoken met de soja en het water. Tenslotte lichtjes afbinden met maizena.
Groentesalade:
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snij ze in gelijkmatige stukjes. Blancheer ze vervolgens even kort. Daarna aanmaken met de sojavinaigrette.
Maak de kingkrab luchtig aan met een klein eetlepeltje mayonaise, het zeer fijngesneden sjalotje, en de eveneens zeer fijngesneden appeltjes. Breng tenslotte op smaak met peper en zout.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
asterix zegt:
Evengoed, eet smakkelijk,
Asterix :);):p
bertal zegt:
Die kosten inderdaad wel wat geld:
Maar elke hobby kost geld, dus 1 keer per maand mag het wat kosten via de kookclub.
In ieder gval bedankt voor je leuke reactie.
Veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers