KookJij

Hamflapjes

Een heerlijk hamflapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hamflapjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.


Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de ham en de ui in blokjes. Hak de peterselie in stukjes. Snijd de kaas in blokjes van ongeveer een halve centimeter.


Smelt de boter en bak hierin de ham en de ui ongeveer 5 minuten. Voeg dan de slagroom, zout, versgemalen peper, de fijngehakte peterselie en de blokjes kaas toe. Laat de kaas smelten.


Verdeel dit mengsel over de ontdooide bladerdeeg, en vouw het dubbel net als bij appelflapjes. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Laat deze flapjes in het midden van de oven in een kwartier gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst