Recept
« Terug naar recepten
Hamflapjes
PT25M
Hamflapjes
Een heerlijk hamflapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hamflapjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de ham en de ui in blokjes. Hak de peterselie in stukjes. Snijd de kaas in blokjes van ongeveer een halve centimeter.
Smelt de boter en bak hierin de ham en de ui ongeveer 5 minuten. Voeg dan de slagroom, zout, versgemalen peper, de fijngehakte peterselie en de blokjes kaas toe. Laat de kaas smelten.
Verdeel dit mengsel over de ontdooide bladerdeeg, en vouw het dubbel net als bij appelflapjes. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Laat deze flapjes in het midden van de oven in een kwartier gaar worden.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de ham en de ui in blokjes. Hak de peterselie in stukjes. Snijd de kaas in blokjes van ongeveer een halve centimeter.
Smelt de boter en bak hierin de ham en de ui ongeveer 5 minuten. Voeg dan de slagroom, zout, versgemalen peper, de fijngehakte peterselie en de blokjes kaas toe. Laat de kaas smelten.
Verdeel dit mengsel over de ontdooide bladerdeeg, en vouw het dubbel net als bij appelflapjes. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Laat deze flapjes in het midden van de oven in een kwartier gaar worden.