Recept
« Terug naar recepten
Hamhoorntjes
PT40M
Hamhoorntjes
Een heerlijk hamhoorntjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamhoorntjes te bereiden
Oven op 200 graden voorverwarmen. Boter smelten en de ui en knoflook er in fruiten. Champignons, ham, spek en peterselie erbij doen en mee fruiten.
Hammengsel van het vuur nemen en laten afkoelen. Kwark er door roeren en kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Het bladerdeeg op de werkplek met meel leggen en in 12 driehoeken snijden. Op de brede kant wat hamvulling leggen en op rollen tot een hoorntje (er moet een hoekje te zien zijn).Met het hoekje naar beneden op een bakblik leggen en 20 minuten rustig laten koelen. Eigeel met melk mengen en de hamhoorntjes ermee bestrijken.Hamhoorntjes 20 tot 25 minuten in de oven bakken.
Hammengsel van het vuur nemen en laten afkoelen. Kwark er door roeren en kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
Het bladerdeeg op de werkplek met meel leggen en in 12 driehoeken snijden. Op de brede kant wat hamvulling leggen en op rollen tot een hoorntje (er moet een hoekje te zien zijn).Met het hoekje naar beneden op een bakblik leggen en 20 minuten rustig laten koelen. Eigeel met melk mengen en de hamhoorntjes ermee bestrijken.Hamhoorntjes 20 tot 25 minuten in de oven bakken.