Recept
« Terug naar recepten
Hammousse met portgelei á la bulli
PT40M
Hammousse met portgelei á la bulli
Een heerlijk hammousse met portgelei á la bulli recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hammousse met portgelei á la bulli te bereiden
Ham in de foodprocessor fijn malen.Spatel er de mascarpone door en breng op smaak met zout en peper,zet koel weg.Verwarm de port met de agar agar en laat 3 min koken.Neem een glazen schaaltje met rand en schenk de portgelei hierin tot een dun laagje.Wanneer het laagje is gegeleerd snijden we hier 8 rechthoekjes uit van 4 bij 6 cm.De hammousse in een spuitzak doen en een reepje mousse in het midden van het port rechthoekje spuiten.Dit oprollen en serveren met een mooi groen blaadje bv van kervel.Verder garneren met een dun streepje mascarpone over het rolletje mbv een cornetje of spuitfles met zeer klein spuitmondje.Tip: als de gelei niet op te rollen is maken we quenelles van de mousse met een kleine lepel.Over de quenelles leggen we dan een dun velletje portgelei.Garneren met een plikje groen.