Recept
« Terug naar recepten
Hamspiraaltjes met aspergemousse
PT30M
Hamspiraaltjes met aspergemousse
Een heerlijk hamspiraaltjes met aspergemousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dani Franssen,
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamspiraaltjes met aspergemousse te bereiden
20 min. - de dag voordien:
1. Kook de asperges gaar in lichtgezouten water (10 à 15 min.). Knip de punten af (houdt 7 cm asperge over) en hou ze apart voor de garnering.
2. Laat de stukken asperge eerst wat afkoelen. Knip ze in kleinere stukjes en doe ze in een hoge beker, met het hardgekookt ei en de mayonaise. Mix heel fijn en breng ze op smaak met de peterselie, nootmuskaat, peper en zout.
3. Snij de korstjes van het brood en rol ze plat met een deegrol.
4. Beleg de sneden ham met een sneetje brood (laat langs de randen ± 1 cm vrij).
5. Verdeel de aspergemousse over de boterhammetjes en rol de hamsneden strak op. Zet ze afgedekt weg in de koelkast.
Bereidingswijze
Afwerking : (de dag zelf) Snij de uiteinden van de hamrolletjes weg, zodat u een effen snijvlak bekomt. Snij de hamrolletjes in schijfjes van 1,5 à 2 cm dik en schik ze op een schotel met het snijvlak naar boven. Versier met de overgehouden aspergepunten en kerstomaatjes.
(Serveer)tip: Serveer met stokbrood en een frisse sla.
1. Kook de asperges gaar in lichtgezouten water (10 à 15 min.). Knip de punten af (houdt 7 cm asperge over) en hou ze apart voor de garnering.
2. Laat de stukken asperge eerst wat afkoelen. Knip ze in kleinere stukjes en doe ze in een hoge beker, met het hardgekookt ei en de mayonaise. Mix heel fijn en breng ze op smaak met de peterselie, nootmuskaat, peper en zout.
3. Snij de korstjes van het brood en rol ze plat met een deegrol.
4. Beleg de sneden ham met een sneetje brood (laat langs de randen ± 1 cm vrij).
5. Verdeel de aspergemousse over de boterhammetjes en rol de hamsneden strak op. Zet ze afgedekt weg in de koelkast.
Bereidingswijze
Afwerking : (de dag zelf) Snij de uiteinden van de hamrolletjes weg, zodat u een effen snijvlak bekomt. Snij de hamrolletjes in schijfjes van 1,5 à 2 cm dik en schik ze op een schotel met het snijvlak naar boven. Versier met de overgehouden aspergepunten en kerstomaatjes.
(Serveer)tip: Serveer met stokbrood en een frisse sla.