Recept
« Terug naar recepten
Haricots Verts met Pancetta en Citrus-Zeste
PT45M
Haricots Verts met Pancetta en Citrus-Zeste
Een beetje spannend recept met prinsessebonen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haricots Verts met Pancetta en Citrus-Zeste te bereiden
- Verhit de olie in de pan of wok en fruit hierin aan de pancetta. Roer zo nu en dan en laat de spekskes bruin worden en uitbakken.
- Haal de bruin gebakken spekskes uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Laat het vet in de pan (wok) zitten en voeg de roomboter toe. Stook het vuurtje op tot midden-hoog en voeg prei en knoflook toe en fruit dit aan tot de prei enigszins zacht is geworden (na 1 - 1 1/2 minuut).
- Voeg de boontjes toe en laat die onder zo nu en dan roeren in een minuutje of 5 ook enigszins zacht worden.
- Doe de citrus-zeste er bij en roer door.
- Doe de pijnboompitjes erbij en roer door.
- Breng op smaak met peper en evt.zeezout en roer weer door.
- Vlak voor het opdienen de peterselie er door roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Wat we erbij drinken? Dat hangt af van de eiwitten : wit vlees vraagt om witte wijn en rood vlees en wild om rode wijn.