Recept
« Terug naar recepten
Haring gastronomisch
PT30M
Haring gastronomisch
Een heerlijk haring gastronomisch recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Martien van Dijck
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haring gastronomisch te bereiden
1. Snij het filodeeg in rechthoekjes, bestrijk ze met gesmolten boter en strooi er verse tuinkruiden op. Bak ze ongeveer 7 minuten op 170° C.
2. Maak een vinaigrette met de olijfolie, wijnazijn, een sjalotje, vers basilicum, peper en zout. Marineer daarin de appel, de bleekselder (in fijne reepjes) en de rammenas (in fijne plakjes) gedurende een kwartiertje.
3. Rol de appel en de selder daarna in de rammenas. Leg de rolletjes tussen twee plakjes kruidenfilo. Leg bovenop een haringfilet en wat groene sla. Geef er een kappertjesmayonaise bij.
2. Maak een vinaigrette met de olijfolie, wijnazijn, een sjalotje, vers basilicum, peper en zout. Marineer daarin de appel, de bleekselder (in fijne reepjes) en de rammenas (in fijne plakjes) gedurende een kwartiertje.
3. Rol de appel en de selder daarna in de rammenas. Leg de rolletjes tussen twee plakjes kruidenfilo. Leg bovenop een haringfilet en wat groene sla. Geef er een kappertjesmayonaise bij.