Recept
« Terug naar recepten
Haringstip (heringstip) met pelaardappels
PT180M
Haringstip (heringstip) met pelaardappels
Een heerlijk haringstip (heringstip) met pelaardappels recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Smokey Bear
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haringstip (heringstip) met pelaardappels te bereiden
Snij de haring,uien,augurken en appels in kleine stukjes en roer deze al door elkaar in de schaal.
Klop de slagroom met suiker stijf en meng deze dan goed door hetgeen al in de schaal zit. Daarna koel wegzetten om te trekken (± 2 uur).
Als laatste en wel voor het eten de kleine nieuwe aardappels opzetten met ruim zout ± 25 minuten koken. Daarna afgieten, even laten droogdampen en zo serveren.
Iedereen pelt de schil zelf eraf bij het eten. (Met schil zijn ze ook erg lekker)
Klop de slagroom met suiker stijf en meng deze dan goed door hetgeen al in de schaal zit. Daarna koel wegzetten om te trekken (± 2 uur).
Als laatste en wel voor het eten de kleine nieuwe aardappels opzetten met ruim zout ± 25 minuten koken. Daarna afgieten, even laten droogdampen en zo serveren.
Iedereen pelt de schil zelf eraf bij het eten. (Met schil zijn ze ook erg lekker)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wim zegt:
derbyke zegt:
Smokey Bear zegt:
Heringstip wordt zo met Zure haring in het Rijnland gemaakt. Vandaar ook de zoete slagroom. Het is de bedoeling dat hij fris van smaak wordt op deze manier. Zoute haring gebruikt men hier altijd in combinatie met rode bietjes als 'Heringssalat'. Ik zal ook dat recept plaatsen. VG Smokey