Recept
« Terug naar recepten
Hartenwafeltjes met vijgenconfituur
PT50M
Hartenwafeltjes met vijgenconfituur
Een heerlijk hartenwafeltjes met vijgenconfituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
20st personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartenwafeltjes met vijgenconfituur te bereiden
1. Roer de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Voeg één na één de eieren toe. Roer telkens goed glad. Strooi er de bloem en een snuifje zout bij. Bewerk tot een glad en homogeen beslagje.
2. Dek het af en laat het 1 uur rusten op kamertemperatuur. Bak in een heet hartjeswafelijzer heel fijne wafeltjes. Laat ze afkoelen op een rooster.
3. Bestrijk de helft van de wafeltjes met vijgenconfituur, leg er een tweede wafeltje op en druk lichtjes aan. Bewaar koel en droog.
2. Dek het af en laat het 1 uur rusten op kamertemperatuur. Bak in een heet hartjeswafelijzer heel fijne wafeltjes. Laat ze afkoelen op een rooster.
3. Bestrijk de helft van de wafeltjes met vijgenconfituur, leg er een tweede wafeltje op en druk lichtjes aan. Bewaar koel en droog.