KookJij

Hartige appelcake met zwarte pens en Postel Blond

Een heerlijk hartige appelcake met zwarte pens en postel blond recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 359 kCal energie
37.8 Gram eiwit
11.9 Gram vet
14.9 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: colruyt
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige appelcake met zwarte pens en Postel Blond te bereiden

  1. Schil de appel en snij in blokjes van 1 cm.
    Verwijder het vel van de pens en snij in blokjes van 1 cm.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C
  3. Meng 150 g bloem met de gist in een kom. Mix er een voor een de eieren, de olie en het bier onder tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de geraspte kaas en de pens- en appelblokjes onder het deeg.
  5. Beboter een cakevorm (1 koffiel.) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Snij de cake in plakjes en serveer met een slaatje. Lekker als lunch of tussendoortje, maar ook in hapklare stukjes als aperitiefhapje bij een biertje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst