Recept
« Terug naar recepten
Hartige knoedel
PT60M
Hartige knoedel
Een heerlijk hartige knoedel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
tante uit duitsland
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige knoedel te bereiden
Van de bloem, het water, de kruiden en het zout een niet te stevig deeg maken. Uitrollen en er dan rondjes met een doorsnede van 7 cm. uitsteken. Het vlees zeer fijn hakken. Mengen met de ui en de knoflook. Hiervan balletjes maken. Op elk deegrondje een balletje leggen en het balletje omwikkelen met het deeg, zodat de vulling niet meer te zien is. De randen goed aandrukken. Eventueel eerst de randen met warm ater nat maken. De knoedels in kokend water met ruim zout in 20 minuten gaar laten worden. Laten uitlekken, op een schaal leggen en eventueel overgieten met een bijpassende saus.