Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecanoten
PT60M
Hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecanoten
Een heerlijk hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecanoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mon desir
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecanoten te bereiden
laat bladerdeegplakjes ontdooien
vet een taartvorm van ca. 26 cm doorsnede met de olie
verwarm de oven voor op 200 graden
snijd de brie in plakjes
dep de tomaten droog en snijd ze in stukjes
leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed bodem en randen van taartvorm ermee
prik met een vork gaatjes in bodem en bestrooi de bodem met paneermeel
verdeel de brie, tomaten, noten en bieslook over de deegbodem
klop de eieren los met room en breng pittig op smaak met zout en peper
giet het mengsel over de taartvulling en en bestrijk ook de deegrand ermee
bak de taart in ca. 30-40 minuten goudbruin en gaar
lekker met een salade
vet een taartvorm van ca. 26 cm doorsnede met de olie
verwarm de oven voor op 200 graden
snijd de brie in plakjes
dep de tomaten droog en snijd ze in stukjes
leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed bodem en randen van taartvorm ermee
prik met een vork gaatjes in bodem en bestrooi de bodem met paneermeel
verdeel de brie, tomaten, noten en bieslook over de deegbodem
klop de eieren los met room en breng pittig op smaak met zout en peper
giet het mengsel over de taartvulling en en bestrijk ook de deegrand ermee
bak de taart in ca. 30-40 minuten goudbruin en gaar
lekker met een salade
Mia zegt: